neděle 17. května 2009

[45] Kybernýři - Archanděl Gabriel

Milan se honem schoval do jedné z postranních chodeb. Stál pár kroků před výtahem, když náhle uslyšel, jak se blíží kabina.
Schoulený za rohem na pažbě Renaty pozoroval, jak z ní vystupuje šest lidí, skoro sedm, protože jeden z nich tak trochu trpěl nadváhou. Tak trochu větší nadvládou. Ale ne, čistých šest lidí. Další muž přebytečné kila prvního zcela anuloval. Mohl vážit tak pětačtyřicet. Za tlouštíkem a hubeňourem kráčely dvě ženy.
Monika, pomyslel si Milan, ale pak si jí lépe prohlédl. Ano, velmi se podobala Monice, ale Monika má obličej jemnější. I rusovláska vedle ní mu připadala tak trochu povědomá. Vypadala jako Jana, kamarádka a kolegyně Moniky. Ostatně i poslední dva muže, kteří opustili výtah, určitě znal, nebo se aspoň někomu dost podobali.
Jenže tahle skupinka se chovala jako naprostý profesionálové. V rukou svírali zbraně. Leskly se v modrém světle zářivek. Milan si je prohlížel a pak žasl, jestli to vůbec může být pravda.
Poznal jejich pistole, i když podobný exemplář v životě viděl zatím jenom jednou. ČZ 2027 Gabriel FA. Archanděl! Snad nejlepší zbraň, co znal. Vlajková loď českého zbrojního průmyslu. FA značilo FlexiAmmo a znamenalo stejnou vlastnost, kterou oplývala Petra. Můžete do ní nacpat třeba špejle a pistole je stejně schopná zasáhnout terč na sto metrů. Samozřejmě se schopným střelcem.
Archanděl!
Gabriel.
Teď mířil na něj.
Trochu moc se zasnil a to se v akci nemá.
„Nestřílejte!“ hlesl česky.
Vysoký brunet dal prst před ústa a naznačil, ať je zticha. Vytáhl identifikátor. Držel jej za černou krabičku, která skrývala výkonnou jednotku, a přes průhledný panel si prohlédl Milana. Na panelu se začalo probíhat rozpoznávání hlavních rysů, vzápětí přestal být průhledný. Objevili se na něm Milanovi údaje.
Brunet přikývl, pak ukázal na kolegu a na ženu, která se podobala Monice, a potom na výtah. Oba zaujali obranou pozici. Opět něco gestikuloval a Milan pochopil, že chce vědět kolik se okolo potuluje lidí.
Milan napřímil ukazovák nejdříve vzhůru a pak jím zamířil směrem, kde zmizel strážný.
Brunet ukázal, aby ho tam zavedl.
Milan šel první, za ním brunet, který akci zajisté velel, pak tlouštík a hubeňour a záda jim kryla rusovláska. Postupovali jeden za druhým až dorazili ke dveřím centra bezpečnosti.

Žádné komentáře: